EU hledá vysoce kvalifikované právníky-lingvisty

Jste právník, který zná několik jazyků a má zájem o zahájení mezinárodní profesní dráhy?

EU hledá vysoce kvalifikované právníky-lingvisty ovládající bulharský, český, francouzský, irský, maďarský a polský jazyk. Přijatí úředníci (platová třída AD 7) budou pracovat především v Evropském parlamentu, Radě Evropské unie a Evropské komisi.

Jako právník-lingvista budete v jazyce výběrového řízení revidovat překlady právních textů EU z nejméně dvou dalších jazyků a budete poskytovat poradenství v oblasti tvorby právních předpisů. Vaší hlavní náplní práce bude sledovat celý postup tvorby právních předpisů a vstupovat do něj v úloze poradce, přičemž budete kontrolovat kvalitu tvorby legislativních textů a dodržování formálních pravidel pro jejich podobu. Práce právníka-lingvisty zahrnuje používání běžných počítačových nástrojů a jiné kancelářské techniky a časté kontakty s různými účastníky legislativního procesu.

Podrobné informace o požadované kvalifikaci a kritériích způsobilosti, průběhu výběrového řízení a způsobu podávání přihlášek naleznete na internetových stránkách lawyer-linguists.eu-careers.eu.

Přihlášky lze podávat od 21. ledna do 23. února 2021 do 12:00 hodin (poledne) bruselského času.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality