Akce Předsedáme Evropě, tentokrát v Pardubicích!

Přesně ve 13 hodin odstartovala v úterý 13. září akce na Pernštýnském náměstí v Pardubicích! Jednalo se o regionální akci v rámci představení českého předsednictví v Radě EU, která byla zahájena ředitelem Odboru pro komunikaci o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR, Igorem Blahušiakem.

Návštěvníci akce mohli zjistit nejen informace o českém předsednictví, ale zároveň i o činnosti Eurocenter, středisek Europe Direct a Domu zahraniční spolupráce, kdy v první části programu byly představeny právě i mezinárodní vzdělávací aktivity podporované EU. Dále byla na programu diskuse na téma Předsedáme EU – co to pro nás znamená?, následovaná prezentací partnerů akce (EURES, Eurodesk, Univerzita Pardubice, agentura CzechInvest, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Alliance Francaise Pardubice, Město Pardubice – síť EURO EQUUS a Národní pedagogický institut).

Celou akci provázel i bohatý doprovodný a kulturní program, kdy si ti nejmenší návštěvníci mohli vyzkoušet malování na obličej, skákací hrad či předsednický fotokoutek, dále následovalo vystoupení a workshop taneční skupiny T-BASS Pardubice, na kterou navázala chlumecká hudební skupina Alchymie se svým koncertem.

V 17:30 se konala debata na téma Příležitosti pro dopravu a rozvoj měst, která se nesla v duchu odpovědí na otázky Proč je Pardubický kraj přezdíván křižovatkou dopravních cest? či Jak EU pomáhá rozvoji dopravy?, a to právě díky poskytování dotací na hlavní dopravní projekty v Pardubickém kraji.

Akce byla úspěšně zakončena vystoupením hlavního interpreta. Pro pardubické návštěvníky zazpívala zpěvačka Debbi s kapelou.

Sdílet tento příspěvek