NOVÁ MAPA GLOBÁLNÍCH OBOROVÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ 2022/2023 MÁ TAKÉ DIGITÁLNÍ PODOBU

NOVÁ MAPA GLOBÁLNÍCH OBOROVÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ 2022/2023 MÁ TAKÉ DIGITÁLNÍ PODOBU

Po dvou vydáních Mapy strategických příležitostí, která reagovala na proměnu poptávky ve světě v důsledku pandemie covid-19, přichází Ministerstvo zahraničních věcí České republiky s Mapou globálních oborových příležitostí 2022/2023. –

Foto: MZV

Tato, v pořadí již šestá verze publikace, má za cíl zprostředkovat českým podnikatelům poptávkové signály ze zahraničí. Dále také příležitosti vyplývající z proměn ve světové ekonomice, strategické projekty, které vycházejí z národních investičních a podpůrných strategií, a v neposlední řadě rovněž investiční příležitosti pro české firmy.

Výrazných změn letos doznává elektronická verze publikace, která poprvé dostala svou digitální podobu. Naleznete ji na webu mzv.publi.cz. Elektronická „Mapa“ obsahuje množství interaktivních prvků, které propojují tištěnou verzi s verzí elektronickou. Je možné ji prohlížet teritoriálně, po kontinentech, či sektorově, dle 23 definovaných sektorů. Cílem přechodu do online verze je nejen snížení rozsahu tištěné publikace, která je nyní s elektronickou verzí vzájemně propojena, ale také možnost interaktivní práce s Mapou dle preferencí čtenáře. Výhodou je také možnost průběžné aktualizace.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality