Jak se snažíme motivovat mladé, aby vyjeli za hranice?

Jednou částí naší každodenní činnosti napříč všemi Eurocentry je snaha motivovat mladé lidi ke krátkodobým i dlouhodobým zahraničním výjezdům. A kde jinde najít tu nejlepší cílovku, než mezi studenty posledních dvou ročníků středních škol všech zaměření.

Včera jsme se snažili společně s kolegyní z Úřadu práce, Terezou Kamišovou, která je zapálená pro EURES (Evropské služby zaměstnanosti) zlanařit studenty posledního ročníku Střední průmyslové školy stavební v Plzni.

Společně jsme se s třídami 4. G, 4. TL a 4. PB podívali s Terezou Kamišovou na možnosti práce v zahraničí, které nabízí mezinárodní síť EURES. Posléze jsme si přebrali slovo my, z Eurocentra a jak začít lépe než soutěží a i když už máme březen, cena v podobě diáře udělala i tak velkou radost. Potom jsme se hned vrhli na krátké představení Evropské unie a jejího fungování. Abychom plynule navázali na představení EURESu, představili jsme hlavně programy Erasmus+ a Evropský sbor solidarity, které jsou tu s námi už řádku let a pomocí nichž už absolvovali svou zahraniční zkušenost tisíce studentů po celé Evropě.

Příští týden se na SPŠS chystáme nalákat studenty z posledních dvou tříd maturantů a doufáme, že jsme alespoň hrstku inspirovali k budoucímu studijnímu nebo i pracovnímu výjezdu.

Sdílet tento příspěvek