Výroční konference Územního odboru IROP pro Karlovarský kraj

Ve středu 26. dubna se konala v Krajské knihovně Karlovy Vary tradiční Výroční konference Územního odboru Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) pro Karlovarský kraj. Zástupkyně našeho eurocentra se této akce také zúčastnily. V úvodu jsme si vyslechly prezentace týkající se končícího IROPu 2014 – 2020 a to nejen statistické údaje o počtu podpořených projektů a vyčerpaných finančních prostředcích, ale také problémy, které zprostředkující orgán – Centrum regionálního rozvoje (CRR) musel s žadateli a příjemci řešit. Byly zde prezentovány také informace o nejvýznamnějších úspěšných projektech. Zástupce města Karlovy Vary jako realizátora Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ) představil některé zrealizované projekty. Zmínil i stav přípravy nového nástroje Integrované teritoriální investice (ITI), který bude významnou částí IROP 2021 – 2027.

Pracovnice karlovarské pobočky CRR informovali účastníky o novém programu IROP 2021 – 2027, jeho prioritách, aktuálních prvních výzvách a také o změnách, které tento program v novém období přináší. Zvlášť důležitý je nový systém konzultačního servisu – aplikace, díky které mohou žadatelé konzultovat své záměry jednoduše ještě před tím, než začnou svůj projekt připravovat.

Vstup do aplikace zde .

Konference byla zakončena zajímavou přednáškou ředitele Krajské knihovny Karlovy Vary o úspěšném projektu výstavby nového depozitáře a následně si zájemci mohli tuto budovu výjimečně prohlédnout i zevnitř.

Pro žadatele z obcí, krajů i z neziskového sektoru se tedy opět nabízí celá řada aktivit, které lze z IROP spolufinancovat a my se těšíme na nové projekty!

Sdílet tento příspěvek