Studentská soutěž mnohojazyčného dne a Youth4Regions

Evropská unie celoročně nabízí studentům a mladým lidem mnoho příležitostí. Jedná se o různé stáže, zahraniční pobyty, či různé soutěže. Aktuálně se můžete zapojit do Studentské soutěže v rámci Dne mnohojazyčnosti nebo se přihlásit do programu Youth4Regions pro mladé novináře a studenty žurnalistiky.

Soutěž ke Dni mnohojazyčnosti

Studentská soutěž v rámci Dne mnohojazyčnosti je určena studentům se zájmem o jazyky. Úkolem je sdílet zajímavou historku týkající se výuky/studia jazyků. Svůj příběh můžete sdělit prostřednictvím videa, zvuku, textu, fotografie nebo komiksu v kterémkoli z 24 oficiálních jazyků EU s překladem do angličtiny, francouzštiny nebo němčiny. Uzávěrka přihlášek je v pátek 16. června 2023, 12:00. Na nejúspěšnější studenty čeká odměna ve formě zájezdu na Den mnohojazyčnosti v Bruselu, a to již 23. září! Více informací včetně přihlášky ZDE.

Program Youth4Regions pro mladé novináře a studenty žurnalistiky

Youth4Regions je program Evropské komise, který pomáhá studentům žurnalistiky a mladým novinářům zjistit, co EU dělá v jejich regionu.

Program nabízí školení novinářů/studentů žurnalistiky ze zemí EU a také spolupráci s renomovanými novináři během Evropského týdne regionů a měst 2023 v Bruselu. Jde o jedinečnou příležitost zúčastnit se také jako novinář tiskových cest Evropské komise do členských států.

Náklady na ubytování, stravu a cestu hradí Evropská komise. Podmínkou pro přijetí do programu je zájem o to činnost EU a politiku soudržnosti ve vašem regionu, a zázemí v žurnalistice (studium nebo až 2 roky praxe), být občanem EU nebo sousední země ve věku od 18 do 30 let, a být dostupný během 7. – 13. října 2023. Období podávání žádostí je otevřeno do 10. července 17:00Bližší informace a přihláška ZDE.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality